TRIFLE CU CAPSUNI SI SIROP DE SOC

TRIFLE CU CAPSUNI SI SIROP DE SOC

mai, 2020

In ultimii ani,  doar in cazuri exceptionale  schimb canalul la tv de pe Paprika !! Nu mai tin minte numarul retetelor care mi-au atras atentia, pe unele le-am notat, le-am memorat.

Stilul englezesc, in general, ma pasioneaza. GradiAnile de legume sau flori sunt un vis, iar felurile lor de mancare si deserturi nu sunt extraordinare, dar exceleaza prin simplitate.

Despre trifle ( trad.  - moft, fleac),  pot sa spun ca este unul dintre cele mai cunoscute deserturi englezesti si ca este usor de facut,  spectaculos prin multitudinea de variante si combinatii pentru care poti opta. La fel ca si in cazul Pavlova, orizontul de creatie este foarte larg : fructe de padure, piersici, pere, banane, cirese, rubarba, crema de vanilie, crema mascarpone, frisca, branza Philadephia, lichior, whisky, siropuri de fructe sau caramel, piscoturi, pandispan, biscuiti. Alegeti combinatia preferata!!

Anul aceste am facut pentru prima oara socata. Pentru ca nu mai bausem de foarte multa vreme, mi s-a parut o bautura extraordinara. Aroma florilor de soc in combinatie cu lamaia este un vis!! Am aflat intre timp si de siropul din flori de soc si eram curioasa sa aflu daca este la fel de bun precum socata.

Cu toata "nebunia" din  oferta primavara : flori de soc, capsuni, bujori si margarete, este usor sa-ti pui imaginatia la treaba!!

Trifle cu capsuni si sirop din flori de soc, a fost primul gand!! Am cautat reteta traditionala de trifle si nu mare mi-a fost mirarea cand am gasit o reteta de trifle cu sirop de soc si fructe de padure.

MOD DE PREPARE

PANDISPAN

3 oua

3 linguri de zahar (aprox. 100 gr)

3 linguri de faina (aprox. 80 gr.)

un praf de sare

vanilie

1 praf de copt

SIROP DIN FLORI DE SOC

750 ml  apa

4 linguri de zahar (aprox. 150 gr )

1/2 lamaie taiata felii

6 flori de soc

Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul si lamaia. Cand incepe sa dea in clocot se pun florile de soc (verificate inainte sa nu aiba gargarite!) si se mai lasa 5 min. Se acopera vasul si se lasa l-a infuzat cateva ore, dupa care se strecoara si se pastreaza la frigider. Ideal este sa fie  pregatit cu o zi inainte.

CREMA

Din multitudinea de variante, am ales sa fac pentru prima data o crema de vanilie inspirata dupa crema Chiboust. O crema aerata, usoara si nu foarte dulce. Fiind un desert englezesc ar fi fost potrivit sa fac o crema de vanilie englezeasca (celebra Creme Anglaise), pentru care se folosesc in mare parte aceleasi ingrediente, mai putin albusurile batute spuma.

200 mil lapte

100 ml sirop de soc

2 oua

4 linguri de zahar (aprox. 120 gr.)

1 fiola esenta vanilie

1 fiola esenta lamaie

1 lingurita amidon de porumb

Galbenusrile impreuna cu 2 linguri de zahar se freaca bine pana se obtine o spuma, se adauga esentele,  amidonul si siropul de soc.

Din laptele incalzit in prealabil, se adauga putin cate putin in compozitie. Se omogenizeaza dupa care se pune compozitia obtinuta la foc mic si se amesteca incontinuu pentru a nu se face cocoloase. In timp ce crema obtinuta se lasa la racit, batem cele 2 albusuri ramase cu 2 linguri de zahar si un praf de sare.

Se incorporeaza treptat spuma in compozitie, care devine mai fluida. Se lasa la rece pentru 30 min.

ORNAREA

Pandispanul se taie in bucati, se aranjeaza in bol in straturi alternative cu crema. Inainte de a pune crema, peste bucatile de pandispan se pune sirop din flori de soc.  In functie de marimea bolurilor, se poate incepe aranjarea cu un strat de fructe, apoi restul ingredientelor.

Se decoreaza cu capsuni si  frunze de menta  si se serveste cu un pahar de socata sau sirop din flori de soc.

 

 

 

 

 

 

 

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0744 359 177 office@beehappyevents.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!